• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Pomračenje NAUKE,ko je kriv?

Started by Kizza, July 06, 2016, 08:39:19 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kizza

 Za početak bilo je jako teško smestiti ovu temu pa mi je "Crna rupa" bila najprikladnija.Šta reći a da ispadnete pametni i ponudite neki logičan odgovor?Mnogi će reći da sam izmislio toplu vodu ali ne mogu a da se ne osvrnem na trenutno stanje jer još uvek živim u Srbiji.
Moji utisci su bazirani na životnom iskustvu i ljubavi prema astronomiji i pronalazaštvu.
Reč NAUKA puno govori i mnogo obećava.Ona obuhvata mnogo znanja,teorije i prakse.Njen cilj je da ljudima omogući lakši i zdraviji život.Uspeh u nekoj oblasti se nekada čeka godinama a nekad i ne stigne.Zato se u nju mora ulagati i to puno i dugoročno.
Gde je ona u Srbiji?Ne znam jer nemam uvid u finansije ali kao običan građanin,ostao sam bez posla posle trideset godina (ovo je za drugu temu ali su povezane),pa sve ovo posmatram nekako sa strane ali jako zainteresovan šta se dešava.Jako brzo sam shvatio da je glavni problem u politici.Uh,pa zar i u nauci?Ma svugde je politika.Znate i sami zar ne?
Da pređem na suštinu jer možda je ovo put ka nekom rešenju za buduće naraštaje.Sve počinje od školstva.U školi kažu sve počinje od kuće.U kuću kažu sve počinje od televizije i vrtića.
I da završim sa jednim ličnim primerom.U preduzeću u kome sam radio nikako nisu hteli,ili mogli, da nam povećaju platu pa je jedan moj kolega odlučio da kupi diplomu petog stepena jer je to bio jedini način.I za divno čudo uspelo mu je.E sad dolazi najzanimljiviji detalj a to je njegov komentar: "Eh de mi je bila pamet,da sam dao još para mogao sam ida završim i ŠESTI stepen!"
Poruka za političare: Proverite diplome svojih savetnika.
Poruka za mlade: Pošaljite neki EVRO više,ovde je mnogo lepo ali skupo  ;)
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?