• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

NGC 6960

Started by Polare, July 13, 2015, 12:31:53 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Polare

Pokušao fotkati malo veče vidno polje i sve je išlo ok dok nisam počeo slagati fotke u Pixinsight-u....na kraju kao da je jedan Frame krivo posložen s ostalima? Zašto,vrtim film i ništa mi ne dolazi kao razlog :(
Na kraju idem pogledati sve fotke kad ono naletim na uljeza  >:(...samo ne kužim radi čega je došlo do toga?,kao da se zatvarač ispred senzora zatvorio na pola!
Zato bolje provjeriti sve fotke prije obrade jer inače ne gine mozganje i mučenje kao kod mene  ha ha ha

EDT 80/480+FR x0.80
G2-4000
Exp.11x360' (con Flat/Bias/Dark)
Elaborazione in Pixinsight

...ovo je uljez !

vlaiv

Odmah se vidi razlika :D

Mozda je problem bio prilikom downloada frejma? Neki glich u na usb ili elektronike ...

Da je do shutter-a na pola, mislim da bi ostatak bio crn i da bi imao malu "prelaznu" zonu.
Ovo mi izgleda kao da fajl nije dobro snimljen pa ga nije ucitao do kraja
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

viper

"Dođe vreme kada pamet zaćuti, budala progovori , a fukara se obogati!"
(Ivo Andrić)

Luger

I meni se cini da je softverska greska, sto je, svakako, bolja opcija.  ;D
Odlicna je fotka.

kruska

odlican veil!
mogao bi staviti poseban layer za zvezde da bude jos sarenije
dok ne izroni nebula uradis add saturation I ubacis novi layer sa zvezdama

Polare

...ova verzija je meni malo bolja od prijašnje-kako se vama čini ?

kruska

evo I moja verzija
ngc 6960 32x30 sec rgb f/2

Ralemasinac

Kruska, baš dobra verzija. Čak mi se i dopada sama formulacija koju si naveo. Verzija. To je upravo ono što ne razume moja okolina. Stalno govore da je glupo slikati jedne te iste objekte... Zapravo ne razumeju da svaki uredjaj ali i čovek drugacije vidi/detektuje i doživljava stvari/objekte na svoj način. Lepa verzija.