• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Studije astronomije u Novom Sadu

Started by SociallyAwkward, September 02, 2016, 09:23:06 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

SociallyAwkward

Idem u četvrti razred srednje i intenzivno razmišljam da upišem astrofiziku u Novom Sadu. Ne poznajem nikoga ko je to upisao i nemam koga da pitam za smernice. Puno bi mi značilo ako bi neko ko to studira (ili je studirao) odgovorio na neka od sledećih pitanja i podelio svoja iskustva samnom.  :-[

Šta se polaže na prijemnom i koliko je teško? Kakve su šanse za upis i ima li šanse da se upadne na budžet? Jesu li predmeti i ispiti komlikovani i koliko ih je teško položiti? Ubacite još nešto ako mislite da sam preskočila a da treba da znam.  ???

Znam da je bila gnjavaža pročitati sve ovo i hvala onima koji su za to izdvojili vremena.   :)

JovanDamaskin

November 04, 2016, 04:01:45 pm #1 Last Edit: November 04, 2016, 04:09:32 pm by JovanDamaskin
Quote from: SociallyAwkward on September 02, 2016, 09:23:06 pm
Jesu li predmeti i ispiti komlikovani i koliko ih je teško položiti?


Sad vidim da na beogradskoj astrofizici ipak moze da se izbegne statisticka fizika, sto znaci da je put do diplome otvoren. :) U NS moze biti samo lakse (tamo ces, zavisno od stepena genijalnosti, bez problema da izadjes na kraj i sa statistickom, u slucaju da te nateraju da je polazes)

Na prijemnom se polaze matematika i prolazi na budzet kao od sale, bez obzira koliko poena osvojis, jer ces verovatno biti jedini kandidat za upis, tako da samo napred. :D

Quote from: SociallyAwkward on September 02, 2016, 09:23:06 pm
Ubacite još nešto ako mislite da sam preskočila a da treba da znam.  ???


Treba da znas da, ako upisujes PMF samo da bi po (eventualnom) zavrsetku radila u prosveti, mnogo jednostavniji put je da probas sa npr. profesorskim smerom na matematici nego sa astrofizikom... Ali sve zavisi od toga kakve ciljeve i planove za buducnost imas.