• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Spektar Vege sa balkona

Started by sarajevo, November 23, 2017, 11:48:02 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

sarajevo

Quote from: Night Walker on March 06, 2018, 08:08:26 pm
Quote from: sarajevo on March 06, 2018, 03:32:09 pm
Quote from: Night Walker on March 06, 2018, 08:15:42 am
@Sarajevo
Druga knjiga? Obavezno javi kad izađe. U prošloj sam baš uživao.
Izgleda mi potpuno nadrealno kad pročitam ili čujem da neko kod nas zarađuje od astronomije. :)

Javiću. Ne zarađujem od astronomije. Naprotiv, nisam ništa zaradio od knjige, većinu sam poklonio prijateljima :)Sasvim je normalno da čovjek za svoj trud bude nagrađen na ovaj ili onaj način. Nema tu ništa loše. Ne prodaješ maglu (Sarajevsku  :D).
Mislio sam prije svega na mogućnost zarade na našem "ogromnom" i astronomije žednom tržištu. I kako to uspijevaju ti što se igraju astronomije?


Ma niko ne zivi od astronomije. Neki drze neke kurseve za djecu, da bi platili racune i sve je to ok. Više sam mislio na to da ovdje niko ne čita moje tekstove, puno vise ljudi izvan BiH. Necu vise da se trudim kad niko ne cijeni trud. Jos ti na kraju kaze - pa svako moze snimsti astrofotografije, nije to nikakva nauka... sto manje daš drugima, vise te cijene. Nije lova u pitanju... da mi je to na umu, ne bih ni radio nista od ovoga.

Night Walker

Da, razumijem. U pravu si. Zašto trošiti svoje slobodno vrijeme na nešto što ne daje nikakve rezultate? Vjerovatno je bolje prekinuti na vrijeme i preusmjeriti energiju na nešto što će imati efekta i zbog čega ćeš biti zadovoljan.   
Očigledno je svima ovdje žao što je tako ali šta da se radi.

SW ahr. 80/400 az3
Breaker 12x60, Baigish 10x50