• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Astronomski Atlas

Started by Maxscope, January 08, 2006, 07:15:57 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Maxscope

Ko bi se nadao da cu u prodavnici novih i polovnih knjiga sasvim slucajno naleteti na "Astronomski Atlas za ucenike osnovnih i srednjih skola",
i to izdanje koje je stampano jos 1972. godine.
Naravno da sam je kupio,..........iz sentimentalnih razloga.

marino

hejhej

ima li jos koji primjerak?

ako ima daj da se mailamo da ti nekako uplatim lovu pa da mi kupis i posaljes taj atlas...i on mi je bio "pobjegao" svojevremeno a nisam ga prezalio...
m
Vidulini Observatory

sashastar

Maxscope ja ga isto imam.
Nego mi samo potvrdi jer je onako zanimljivo dugacak i
Da li je i tebi zvezdana mapa koju poseduje Atlas pomalo mutna.

Maxscope

Naravno da nema Marino.
Ja zivim u Torontu i to je i razlog zasto sam napisao ovaj topik. Koja je verovatnoca naci taj atlas ovde?
Ali nastavicu da trazim jedan i za tebe, pa ko zna:-)
I jeste duzi nego siri Sasha, kao sto i mapa izgleda mutno. Ali sta ocekivati sto se tice mape, to je iz 72' godine.
Mada su tekstovi u njemu i dalje veoma korisni i dobri.
Osim toga ja sam ga kupio iz sentimentalnih razloga i sigurno ga ne iznosim nocu za osmatranje uz teleskop. Vrednost ovog atlasa za mene nije u tome..................

marino

Quote from: "Maxscope"Naravno da nema Marino.
Ja zivim u Torontu i to je..

ah da, Maxscope = Sinisa
al ovo da si ga nasao u Torontu...to je zaista prava sf...vjerujem da nisi mogao vjerovati
ako naletis na jos jednog - sjeti me se 8)

m
Vidulini Observatory

Sich

Ne znam  koliko vam je poznato, ali taj atlas je doziveo novo izdanje pre nekih dve-tri godine. Kod nas ga i nije toliko problem naci u bolje snabdevenim knjizarama.
Promenjene su korice, po koja slika. A mapa je i dalje mutna :)
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter