• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

RedShift 3

Started by stameni, June 03, 2004, 02:25:55 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

stameni

 Šta znači u time panelu levo od drop-down boxa (u kome se upisuje vreme) +1.0h? Izabrana lokacija je Belgrade, a time je postavljeno na local. Ako je »pravo lokalno« vreme jednako zbiru vrednosti u boxu i tog +1.0h, da bi se, eventualno, dobilo GMT + 1, zašto onda kada je lokacija London piše +2.0h?

Sve u svemu, kako dobiti prikaz neba po tačnom lokalnom vremenu?

Dule_smor

 Ne znam zaista zasto bi london bio +2.A bg jeste gmt +1.Ja sam imao red shift 4, ali sam ga nazalost izgubio posle formatiranja, a cd nemam.pa ako ima neka dobra dusa da mi nareze, dobro cu je nagraditi:).

stameni

 Vrednost u drop-down boxu za jedan čas manja je od sistemskog vremena, kada je lokacija Belgrade. Možda na tu vrednost treba dodati tih +1.0h da bi se dobilo pravo lokalno vreme. E, sad, zašto je za London ta brojka +2.0h, nemam pojma.

Ako nisi već rešio problem nabavke CD-a, možda ja mogu da ti pomognem. RS3 je jedan CD, a RS4 je dva CD-a, pa biraj.

Dule_smor

 Cetvorka ide na 2 cd-a?Zakleo bih se da sam ga instalirao sa jednog, ali nema veze.Ajd ako imas RS4 mozemo da se nadjemo pa da razmenimo cd-e.Evo mogu da ti ponudim neke sf knjige na engleskom i srpskom, divx-ove, mp3, ako te nista od toga ne zanima donecu ti prazne diskove:)

stameni

 Ako bude vedro, verovatno ću u utorak biti u Astronomskom društvu »Ruđer Bošković« na Kalemegdanu (čik pogodi što ;) Ako ne bude, ili ako nisi u prilici da se tada pojaviš, e-mailuj mi tvoju kućevnu adresu, pa...

Sich

 Da bi se racunalo i ukazno vreme treba negde (sad vec ne znam tacno gde, jer ga nemam instaliranog) da cekiras opciju "daylight saving timing". Pronadji u helpu gde je ta opcija.
A cetvorka jeste na 2 cd-a, ali je drugi cd multimedijalni
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Dule_smor

 A da, sad sa se setio, na drugom je neki multimedijalni obrazovni meterijal sa animacijam i cikicom koji prica:).Stameni, videcu ako mogu da svratim, ali en verujem, fraka mi je na faxu, cucemo se na pm.