• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Orion 135mm

Started by NixA, February 01, 2020, 07:15:52 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

NixA

Pozdrav,
Novi sam clan na forumu, sa astro se bavim oko 2 godine.
Zivim na severu Srbije, nebo oko Bortle 4.
Ovo mi je prva objava i ovamo sa upucen.
Mene interesuje da li neko zna kojoj firmi/preduzecu bih se mogao obratiti sa "sponzorstvom". Mozda zvuci glupo, skoro sam uspeo sa NIS Gas, ali ja sam fizicko lice i to je problem.

Link slike sa astrobina uz opremu i ostale detalje (i bolja rezolucija)
https://www.astrobin.com/1ajcv9/?nc=user

Yagodinac

Pozz NixA; prelepa ti je fotka. O tom Samjong_king_kongu smo u astrofotografskim krugovima čuli sve najlepše, do te mere da slobodno mogu da kažem da ću u životu kad mi preteknu neke parice obavezno i to da kupim. Doduše tad, nikako pre toga  ;D Usput, ja preferiram 14 2.8 i 24 1.4, ali nebitno.
Oko sponzorstva nemam šta da ti preporučim, pošto tu generalno nemam nikakva iskustva. Ako nešto i postoji u tom smislu verovatno je na nivou ličnih poznanstava i ništa drugo, astronomija je nešto na ovim prostorima apsolutno neprofitno, i više od toga. Možda bolje da se javi neko ko u fundraising-u, što je nauka sama za sebe, ima više iskustva od mene.

NixA

Hvala za kompliment 👌
Jeste objektiv kida, ja ga koristim na f2 i zvezde su odlicne i u coskovima.
Na zalost nisam imao srecu sa NIS GAS-om jer sam fizicko lice, oni sponzorisu samo preduzeca.

Yagodinac

Ali možeš da organizuješ astronomski klub sa nekoliko drugara tamo odakle si, pa da konkurišeš. To onda nije fizičko lice.

NixA

Mislio sam na to, ali koliko sam upoznat moras da imas i tekuci racun za pravna lica u banci jer samo tamo salju donacije.

sarajevo

Probaj zasad da radis sta znas i umijes iz astronomije, okupi ekipu dobru i lagano. Sa radom ce doci i pratioci i sponzori.
Vezano za sliku, dobro si izvukao detalje, svaja cast.