• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Predavanja u Kolarcu - kritika!

Started by Skyw@lker, February 26, 2006, 11:39:56 pm

Previous topic - Next topic

1 Member and 1 Guest are viewing this topic.

eyej

Nazalost..svi znamo kuda ide ovaj svet! A i nije mi toliko za svet koliko mi je za nasu zemlju! Svet ce, kakav god da je, izdrzati vise od nas! Ali, bojim se da se nama ne pise ni malo svetla buducnost!!!:verysad:

Skyw@lker

Dobro de covece, nije valjda sve bas tako crno!  :)  Glavu gore, doslo je lepo vreme pa mislim da je i vreme da se mi formusai okupimo negde na pivu!  :P
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

Joca

Meni se nije svidelo predavanje prof. Filipovica. Prvo zbog izvestacenog nacina izlaganja, a onda zbog nekih drugih stvari  :grin:

charlie

Slazem se sa Jocom oko komenatara za Filipovićevo predavanje. Filipovic me podsetio na voditelje koje vidjamo na TV shop-u i to one najgrdje - americke. Naravno da je bio interesantniji od vecine iskompleksiranih i neostvarenih predavaca pre i posle njega, ali moram zato da se slozim sa onim koji je ukazao na finansijsku nemoc i time na onaj aspekt zivota kome vise manje tezimo a to je da biramo sta cemo jesti (a da pri tom ne zavirimo u kontejnere ) i td...
Doduse, kada bismo mu sve ovo sasuli u lice mi smo ti koji bi izgubili. Ipak, mogli smo da cujemo gomilu (relativno) novih stvari "iz prve ruke". A ovo poslednje nam priznacete daje odredjene informacije sa kojima posle mozemo da raspolazemo daleko lagodnije nego da smo ih procitali na NASA sajtu!

mravic

Meni se nije svidelo predavanje prof. Filipovica. Prvo zbog izvestacenog nacina izlaganja, a onda zbog nekih drugih stvari

Ja nisam slusao predavanje gospodina Filipovica ali mislim
da je svako predavanje zanimljivo i da  taj neko sto ima ovakve komentare pokusa da napravi bolje.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Joca

Quote from: "mravic"mislim da je svako predavanje zanimljivoPotpuno neispravno  :verysad: a "taj neko" ce drzati predavanje u Planetarijumu uskoro, i naravno da ce pokusati da napravi bolje

mravic

Samo javi kada ce biti pa da dodjemo da slusamo a mozda te posle i angazujemo ovde u skoli. 8)  :wink:
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

mravic

Moras da razumes da su astronomska predavanja toliko retka u manjim mestima da bi i ona suvoparna dobro dosla.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Joca

Škola? Ne hvala.  :grin: Ne znam, moje mišljenje je da bi baš tamo gde su predavanja retka (mada ni u Beogradu nisu tako česta), trebalo da budu što zanimljivija (makar u kontekstu pridobijanja novih zaljubljenika u astronomiju  :) )

Što se tiče plaćanja, oni koji drže predavanja iz astronomije su uglavnom profesionalni astrofizičari/fizičari/astronomi.. tako da o plaćanju stvarno ne bi smelo ni da se razmišlja.. osim ako se ne plaća ulaz na predavanje, u kom slučaju bi trebalo da dobijaju procenat  :grin: i naravno moraju se platiti prateći troškovi, da predavač slučajno ne bude u minusu umesto na nuli

Skyw@lker

Sto se tiče BG-a, predavanja u planetarijumu u okviru kurseva iz astronomije, na donjem gradu Kalimegdana su fenomenalna (to govorim iz ličnog iskustva), a ova u Kolarcu kao što rekoh su ispod proseka nažalost, ali  uglavnom zbog toga nisu krivi sami predavači.
U sve ovo ne ubrajam predavanje prof. Filipovica koje je po meni bilo sjajno i van konkurencije, ali svako ima prava na svoje mišljenje.
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

charlie

Interesuje me, sta je to fenomenalno u planetarijumu u BG-u? Koji se predavac najvise istice? Kako je moguce da za vise decenija postojanja nisu maltene nista novo uveli. Mi se nalazimo medju poslednjima... ne, mi smo poslednji od "razvijenih" zemalja po pitanju izgleda i rada planetarijuma. Da li ste znali da nema napretka dok se ljudi zadovoljavaju sa onim sto se ima? Mislim da bi trebalo malo da ih pljujemo a ne da podsticemo, po meni, lakrdiju.  :?
Izvinite na negativizmu ali muka mi je od "nemanja". Hocu da predlozim da one u Rudjeru malo drmamo.

GENESIS

Ako je neko zasluzan za razvoj astronomije u nasoj zemlji onda je to sigurno Astronomsko Drustvo "Rudjer Boskovic"
http://www.adrb.org

Ako neko smatra da moze da uradi nesto bolje neka polozi ispit za saradnika astronomskog drustva i neka se dokazuje ucenjem i radom ,a ne pljuvanjem po forumima.

Gadi mi se da neko ko ne zeli da mu se zna ime i prezime pljuje po necijem radu.

mravic

Verujem da oni tamo u narodnoj opservatoriji nesto i rade ali mislim da moze i bolje.
Citao sam na njihovom forumu o planetarijumu. Jedan clan je lepo to rekao kako da dodju do novog projektora, da to zarade na starom a ne da stalno nekoga moljakaju za pare. Gde su samo te pare koje su se godinama skupljale u planetarijumu?
Evo kako pise:
Ako nas posete samo beogradske skole (ima ih 200 osnovnih i 80 srednjih) i svaka skola napravi po 5 poseta, to ce biti 1400 poseta x 60 evra = 84 000 EVRA!!! pa sad, na posao, za godinu, dve ili tri, ali novi video sistem mozemo da zaradimo lepo, sami!!!

Koliko jos skola dolazi iz cele drzave?
Sami se hvale da imaju oko 700 clanova a clanarina je 600 dinara.

Janko
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

gucic

Uuuh, ljudi, hajde necemo sada o Rudjeru... to drustvo je sasvim ok ali je opet posebna prica. Jeste da su dosta uradili za nasu astronomiju ali mislim da je AM mnogo vise uradio za 8 godina nego oni za 20. Uostalom, raspitajte se kod nasih suseda-koja organizacija im je prva na umu kada je u pitanju astronomija.

GENESIS

Ajde Joco,

Spremi lepo to predavanje.

Pa neka ti je sa srecom  :wink: