• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Adapter za mobilni telefon

Started by mixa46, November 03, 2024, 10:34:08 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

ε Aurigae

🔭: SW 130mm f/5 Newtonian | SVBony SV503ED 80mm f/7 Refractor | MTO 100mm f/10 Mak | GSO 114mm f/12 Classical Cassegrain | Vixen VC200L 200mm f/9 Corrected Cassegrain

🔭: EQ5 Belt mod Onstep | EQ6 Belt mod Onstep

📷: ASI533MM | Canon 550d Astromod

mixa46

Da ne bih pravio još jednu novu temu, da li je neko poručivao sa alija ili temu-a?
Vidim da ima svakavih okulara i tražioca, da li ste poručivali nekakvu opremu i koliko ste zadovoljni kvalitetom?
Hvala još jednom svima na odgovorima :)
Levenhuk Ra 200N

nemars

Ok je da pravis novu temu ako je zaista posebno pitanje. Lakse je svima da nadju to sto ih zanima i da prate i ukljuce se ako su teme razdvojene.

Sa temua nisam narucivao ali mislim da nije dobra ideja za ovakve stvari kao sto je astro oprema. Mozda neko ima iskustva pa moze da podeli. Sto se tice alija, tu stvarno ima svega i mogu se naci povoljne stvari ok kvaliteta, kao i neke bas nekvalitetne stvari. Najbolje je da vidis sta te konkretno zanima (npr. jeftini planetarni okulari) pa da pitas konkretno za to i da li neko ima neku preporuku za okular/prodavca.
SW Newton 130/900 EQ2

vlaiv

Ja baš dosta naručujem sa Ali-ja i manje više svime sam zadovoljan.

Možda jedno 2-3 porudžbine nisu bile baš najbolje, ali sve ostalo jeste.

Od astro opreme sam naručivao okulare i ahromatski objektiv kao i neke adaptere. Sa tim svim sam baš zadovoljan, pogotovu odnos cena kvalitet.
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

Darchy

Pre dva dana mi je sa Temu stigla univerzalna stopica viewfindera, i mogu da kažem da je odličnog kvaliteta. Sa Aliexpress sam letos uzeo zoom okular. Iako solidno mehanićki izrađen, optički kvalitet okulara nije baš dobar. Okular pokazuje veliku količinu hromatske aberacije, koju cena nikako ne može da opravda. Trenutno čekam no name Plossl 40mm koji po izradi podseća na Celestron Omni seriju. Izvestiću vas vredi li čemu.
Meade LX100 8" SCT
Skywatcher 80ED Pro
Skywatcher HEQ5 SynTrek / EQ5
GSO Plossl 15, 25, 32mm, Goldline 7mm
GSO APO Barlow
Castell UHC filter
GSO Planetary filter
Canon 350D

vlaiv

Quote from: Darchy on November 08, 2024, 11:19:56 amSa Aliexpress sam letos uzeo zoom okular. Iako solidno mehanićki izrađen, optički kvalitet okulara nije baš dobar. Okular pokazuje veliku količinu hromatske aberacije, koju cena nikako ne može da opravda.

Koji je zoom u pitanju?

Ja sam dosta jeftino uzeo SVBony 9-27mm, doduše ne sa AliExpress-a nego sa engleskog e-bay-a, bio na nekom extra popustu ali su slali samo za englesku, pa sam iscimao nekog sa SGL-a da mi uzme i pošalje.

Ekstra sam zadovoljan tim okularom, a pogotovu za cenu (sa svim me izašao oko 40tak eura). Jedina "mana" mu je širina vidnog polja na malim uvećanjima iznad 20mm, dok se na manjim fokalnim dužinama meri sa recimo Baader zoom-om.
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC

Astro_fun_times

Ja sam cini mi se sve sem montaze i teleskopa kupio na aliju, i hladjenu kameru i gajding kameru, minipc, ma sve.
SkyWatcher Quattro 150P ; SkyWatcher HEQ5 Pro
ZWO ASI533MC Pro; Canon 600D (astromod);
Optolong L-eXtreme; Svbony UV/IR; Askar D2
https://www.flickr.com/photos/198809289@N05/
Miloš

ε Aurigae

Ja ne znam šta ljudi imaju protiv Alija...i ja nemam zamerke nikakve.
🔭: SW 130mm f/5 Newtonian | SVBony SV503ED 80mm f/7 Refractor | MTO 100mm f/10 Mak | GSO 114mm f/12 Classical Cassegrain | Vixen VC200L 200mm f/9 Corrected Cassegrain

🔭: EQ5 Belt mod Onstep | EQ6 Belt mod Onstep

📷: ASI533MM | Canon 550d Astromod