• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Okupljanje u BG-u - maj 2006!

Started by Skyw@lker, April 02, 2006, 11:41:36 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Skyw@lker

Dolazi lepše vreme, sve manje se provodi vremena pred kompjuterom i forumom pa forumaši, ako hoćete da se sledećeg meseca okupimo u BG-u, odemo na neko pivce ili eventualno organizujemo neki roštilj i naravno uz to razmenimo ideje, iskustva, CD-e i knjige (kako je i bilo na prošlim okupljanjima) u duhu dobrog druženja i održavanja još bolje astro atmosfere javite se!  :D Namerno sam rekao sledeći mesec da se lepo izdogovaramo i organizujemo i da imaju vremena da se prijave svi zainteresovani! Znači ja sam predložio orijentaciono mesto i vreme, a vi dajte predloge za ostalo!  :)
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

Skyw@lker

Dobro de narode, pa gde ste? Necu nikoga da molim, mozda su prosla okupljanja bila nezapazena jer nas je malo doslo, ali smo se zaista lepo proveli i zezali. Ipak su Mesijeov maraton i astro kampovi zakon za okupljanja, ali reko da probam i ovako da okupim deo nas i van Internet-a, in the real world-u!  :D

poz. svima  :)

mravic

Evo ja sam za i doci cu cak iz Backe Palanke ali samo ako to bude vikendom.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Sich

Ako budem imao vremena i ja cu da dodjem. Ne znam jedino gde su svi bgradjani izgubili :)
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

GENESIS

E ne mogu da poverujem. Dolaze ljudi iz Novog Sada i Backe Palanke , a
pojedini Beogradjani jos razmisljaju o dolasku  :wink:

Skyw@lker

E bas mi je drago da ovo cujem! Mravic svaka cast, bice vikendom 100%! Ma pustite lenje Beogradjane i prosli put su bili ljudi koji nisu iz BG-a, nema nikakve veze...  :D
A jel imate neke predloge? Da bude preko dana ili krajem dana?

stameni

Skyw@lker, odlična ideja.

Mada ima dovoljno vremena da se sve izorganizuje, ovako na prvu loptu predlažem okupljanje na Kalemegdanu: obilazak Planetarijuma i Narodne opservatorije ADRB-a bi trebalo da bude neizostavan deo "partijskog sastanka" ;)

Jedino je termin pod znakom pitanja, jer verujem da će uprava pomenutog društva biti angažovana oko organizacije ovogodišnjeg Beogradskog astronomskog vikenda.

Ako na forumu ima "vezista", možda možemo zamoliti da nas puste da obiđemo i Astronomsku opservatoriju...? To bi bilo lepo... i, da, deluje neostvarljivo...

mravic

Meni sasvim odgovara da to bude posle podne npr. subotom. Ja bih dosao sa familijom i oni bi naravno setali (zoloskim vrtom. kalemegdanom) dok bi mi naravno obisli kulu, planetarijum i sl. Naravno uz neizostavno pivce u pogodnom trenutku.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Skyw@lker

Moze, svi predlozi su u opticaju. Obilazak Planetarijuma i opservatorije je dolicna ideja Stameni!  :)

charlie

Mislim da moze nesto da se sredi za obilazak po Opservatoriji na Zvezdari. Zapravo, prava adresa vam je kod Beniseka. Takodje, ne morate i nikome da se najavljujete jer tako vas niko nece pitati sta vi tu radite. Najbolja vam je subota, jer tada tamo nikog nema. Prosetati se mozete po njoj bez problema ali zato  necete moci da ulazite u paviljone. Za to vam je, ponavljam, najbolje da se obratite nekome sa opservatorije. Tacnije, neka je to Vladimir Benisek koji zivi u glavnoj zgradi. Pokusacu da nabavim njegov mejl pa da mu se najavite. On ce vas uvesti u paviljone.

Skyw@lker

Hvala na informaciji Charlie! Da li bi mogao nekako da nabavis taj mejl? Cekaj pa jel se i ti prijavljujes za sastanak ili hoces samo da pomognes?  :)

GENESIS

Mislim da ako planiramo da posetimo astronomsko drustvo "Rudjer Boskovic" treba to unapred da najavimo. Najbolje je dogovoriti se sa sekretarom drustva. Nekad rade pre , a nekad posle podne.

Posto neki dovode familiju mislim da je bolje da se vidimo oko 11:00 h (subota) kako bi familije obilazile Knez MIhajlovu.

Zbog nas koji putujemo za Beograd trebalo bi da se nadjemo ranije a ne kasno uvece.

Pretpostavljam da ce vecina Beogradjana da kasni na okupljanje pa im predlazem da naviju budilnik  :wink:

Skyw@lker

E ovako za sada stoje stvari:  po kalendaru, ako se okupljamo u subotu to bi bio prvi vikend prve sedmice u maju, znaci ako se ne varam 6. maja. Sto se mene tice, sasvim mi odgovara da bude sto ranije, znaci oko 10 - 11h. Oni koji ne mogu tako rano da dodju mogu da nam se prikljuce kasnije. Znaci ako posecujemo Narodnu opservatoriju trebalo bi neko i da se pobrine za to. Ako hocete mogu ja da nazovem i sve organizujem posto sam pokrenuo sve ovo, ali mislim da ima ljudi ovde koji imaju mnogo vise informacija od mene (i mozda poznanstava) pa bi bilo dobro ako da bi nam oni sredili takav  obilazak. U svakom slucaju imamo jos vremena, a predloga ima koliko hocete... Da li neko ima predloge za pivnicu?  :wink: Ja glasam za Skadarliju npr, posto ce biti lepo vreme najverovatnije!  :)

charlie

Zelim da pomognem vasem provodu u Beogradu i nadam se da cete se lepo provesti. Kako sam clan drustva Rudjer Boskovic to vam garantujem da necete imati problema sa obilaskom Narodne opservatorije i planetarijuma. Postoji problem za dane vikenda. Rudjer subotom radi od 15-22 zvanicno, mada se nekada desi da rade od 12,13h (zavisi od toga da li iko ima volje za to). Takodje, subotom u 17h Otas drzi predavanja iz kursa u planetarijumu (mada, moracu da proverim da li ce tako biti i napomenutog 6. maja). Takodje, od 18 do 20h u donjim ucionicama kule (to je novina i sigurno ce vam se dopasti) drze se pripreme za astronomsku olimpijadu za klince. Kada se sabere, najbolje je obici sve sto se tice astronomije na Kalemegdanu od 15 do 17h. Moze i pre toga, ali za to je potrebna najava. U svakom slucaju, predlazem da se Skyw@lker dogovori sa Goranom Pavicicem na N. opservatoriji (telefon N. opservatorije: 011/30 32 133) koji je na neki nacin zaduzen za odnose sa javnoscu  :) . Goranu cu vec sada poslati poruku i naravno licno ga jos obavestiti, te ce on imati na umu sta, o cemu i o kome se radi.  Mada, svi ste vi daleko od obicnih gradjana i bice im cast da vas upoznaju.  Sutra (danas) cu nabaviti mejl od Vladimira Beniseka sa Astronomske opservatorije i pritom zamoliti ga, ako je u mogucnosti, da vam pokaze teleskope i sta vec tu ima da se vidi. Mada kod Vlade se nikada ne zna sta ce biti sutra. Verujte mi da vam nije potreban niko iz Beograda onda kada vec ste se dogovorili sa spomenutim licima.

Skyw@lker

Charlie, mnogo ti hvala sto si nam izasao u susret! Nadam se da ces i ti doci na okupljanje. Mejl mi mozes poslati i na PM.
poz.