• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Knjiga: "Kozmos" od Carl Sagana

Started by Gugi, April 14, 2006, 06:16:03 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Gugi

Karl Segan(Carl Sagan) i njegova knjiga «Kosmos» stekli su veliku popularnost. Cak postoji i istoimena serija.
Izdavacka kuca u SCG «Alnari» izdala je ove 2006. godine ovaj bestseler. Kupio sam ga u centru Subotice gdje je jucer bio priredjen sajam knjiga (vjerojatno jos traje) po cijeni od svega 300 dinara.
Ovu knjigu sam vec davno procitao. Mislim da je prije dosta godina izdana u Hrvatskog i bogato je opremljena fotografijama.
Ova knjiga pred nama ima crno-bijele fotke, to bas i nije nesto, ali meni je sadrzaj (citaj TEKST) suuuper!
Preporucujem knjigu!

Sadrzaj

1. Obale kosmickog okeana
2. Jedan glas u kosmickoj fugi
3. Saglasje svetova
4. Raj i pakao
5. Bluz na  crvenom planetu
6. Price putnika
7. Kicma noci
8. Putovanje kroz prostor i vreme
9. Zivoti zvezda
10. Na rubu vecnosti
11. Postojanost pamcenja
12. «Encyclopaedia galactica»
13. Ko govori u ime Zemlje
Prvi dodatak: «Reductio ad absurdum» i kvadratni koren iz dva
Drugi dodatak: pet Pitagorinih pravilnih tela

A ako nekoga zanima recenzija, evo je tu:
http://www.phobos.pcm.hr/amaterska/recenzije/kozmos.htm

Evo, i ovdje se par rijeci spominje:
http://www.astronomija.co.rs/knjige/knjige.htm

Je li procitao netko knjigu? I? Svidja vam se? A je li netko odgledao i seriju?

Evo kako izgleda ta knjiga izdana ove godine:

Sulaco

:D  gledao sam seriju Gugi, ali jedva da je se secam, prikazivana je krajem 70-tih u eri sondi "Viking".

Marcony

Skoro sam je gledao...pre 2 meseca. Doradjena je negde oko 2000-te godine. Serija je fenomenalna!

astromilke

Strasno bi voleo da odgledam seriju.
Knjigu sam citao - hrvatsko izdanje sa kolor slikama - naravno - odlicna je nemam reci!!
Prvo sto treba jedan pocetnik astronom da uradi je da procita ovu knjigu!
SW Newton 76/900
EOS 1200D

Marcony

Imam svih 13 epizoda. Imam i titl, ali mislim da je na Engleskom.

nobody

Kosmos, jedna od najboljih (ako ne i najbolja) knjiga na temu svemira ikada napisanih. Svako osoba koja drži do sebe bi trebala...ne, morala, da je pročita najmanje jedanput.

Gugi, jel bi mogao da staviš neki kontakt preko kog bi mogla da se naruči knjiga?

Marcony, jel bi mogla da padne neka razmena?

'''''''''''''''''''''''''''''
Dopuna :
'''''''''''''''''''''''''''''

Nakon konsultacija sa Guglom, video sam da alnari ima prezentaciju... tako da u ponedeljak ja naručujem svoju kopiju. :)

Marcony

mravic

I mene interesuje zamena ako vec snimas da snimis po dva primerka.
Imam neke emisije u zamenu ili vec nesto drugo.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

nobody

QuoteSamo reci kako...

Ja predlažem ptt.
Ja bih ti prethodno poslao, na mejl, spisak stari koje imam da ponudim (ako u tom spisku ne nađeš ništa zanimljivo onda možemo obaviti staromodniji vid nature Roba za Novac  :D  ). Ako nemaš poverenja  možemo ovako: ja ti prvo pošaljem stvari koje ti odabereš sa spiska, a ti meni Kosmos tek kad ti te stvari stignu.

poZ

wexy

Mislim da je roba za robu najstariji ;)

mravic

Ja sam mislio da su ovde na forumu svi posteni i da nema razloga da jedan drugome ne verujemo.
I meni odgovara da ti prvo posaljem spisak na mail pa da razmenimo cd-ove postom ili autobusom.
www.univerzumad.com
Astronomsko opservatorija Night Hawk

Marcony

Ne mogu da prodajem nesto sto nije moje. Te emisije su skinute sa Interneta, i ovo je moja dobra volja da ih podelim sa vama. Znaci nikakva prodaja ne dolazi u obzir.

nobody

Ok

Ti nam baci mejl, ovde, ili na pm, pa da ti pošaljemo spise.

QuoteMislim da je roba za robu najstariji Wink

Heh, pa to je bila šala, žašto bi inače stavio onaj smajli  :wink: .

astromilke

iskreno i ja bi voleo da imam te epizode samo sto ja mogu da ti ponudim novac ili sta vec jer sve sto imam od takvih dokumentaraca itd. je bbc space sa sam neilom! i da, trenutno skidam saturn the lord of the rings sa titlom Eng - pa ako ti je nesto od ovog zanimljivo kazi!

Ako ne nemam pojma kako drugacije, ti odluci!
SW Newton 76/900
EOS 1200D

GENESIS

Za mladje astronome koji zele da saznaju vise o tome ko je bio Carl Sagan neka kliknu na sledeci link:  http://en.wikipedia.org/wiki/Carl_Sagan