• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Konusovi teleskopi i dvogledi u Beogradu

Started by GENESIS, June 07, 2006, 10:44:58 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

GENESIS

Prodavnica "diopta" Bulevar Kralja Aleksandra 104 Beograd  
Broj telefona 011 2436589

GENESIS

Ovde je link za kompletan proizvodni program firme KONUS:

http://www.konus.com/www.konus.com/welcome.htm

NemanjaM

Bio sam u spomenutoj prodavnici par puta bas zbog tih teleskopa.

Treba imati u vidu da ono sto imaju u izlogu (a to i nije nesto, obicno bude neki 60 mm refraktor), nije sve sto bi mogli da nabave.
Naime, kada se udje u prodavnicu i upita prodavac upravo o teleskopima obicno ce pokazati na izlozene, ali ukoliko se spomene da vas interesuju ozbiljniji telskopi sa mogucnoscu narucivanja, obicno ce pokazati katalog (koji sadrzi sve sto je navedeno u linku koji je naveo GENESIS). Ukoliko se prodavac pravi lud na sve to (mada je verovatnoca za to jako mala), onda samo treba priupitati da li postoji mogucnost da se pogleda katalog.

Ja sam bio jako zainteresovan za 200 mm reflektor sa dva motora (kataloski broj #1793). Privukla me je cena koju sam video po internetu i koja se kretala oko 500-600 dolara (!!!).

Kada sam dosao u prodavnicu, standardno sam zatrazio katalog, nasao doticni teleskop i upitao da li mogu njega da naruce, koliko bi kostalo i kada bi stiglo.
Prodavacica je telefonom pozvala neku svoju koleginicu i dala mi slusalicu, te sam ja ponovio sva ta pitanja. Ukratko posle toga mi je receno da sacekam 5 minuta i onda su mi rekli da postoji mogucnost da se naruci, da stize za dve nedelje (ili tako nesto) i da kosta izmedju 1100 i 1200 evra (!!!) sa sve carinama i dazbinama.

Naravno, bio sam razocaran tako visokom razlikom u ceni, pa na kraju nije ispalo nista od svega. Ne znam da li je sada nesto drugacije (ovo je bilo pre jedno 2 godine), ali ne vidim zasto bi bilo, te stoga nemojte mnogo da se uzdate u cene koje nadjete na internetu.

                                                                                      N

GENESIS

U ovoj prodavnici se mogu naci sledeci teleskopi:

Konustart motor K 900 23630 dinara
Konustart K 700 15753 dinara

Konus K-J4 6774 dinara
Konus K-J5 7877 dinara


Konusovi dvogledi:
7x50  7689 dinara
10x50  7877 dinara

Za tehnicke karakteristike teleskopa pogledajte prezentaciju firme KONUS

GENESIS

U prodavnici "diopta"

Prodavacice su mi rekle samo cene teleskopa.Kada sam ih pitao o mogucnosti narucivanja ozbiljnijih modela odgovorile su mi da imaju samo to u izlogu po sistemu "Uzmi ili ostavi". Ovi izlozeni teleskopi su pre za mladje astronome amatere koji tek pocinju.

Ma bitno je da je neko poceo sa prodajom teleskopa. Kada se formira trziste za prodaju teleskopa ujednacice se cene , prodavace na kredit i otimace se za kupce.

Mada mislim da je to vreme jos daleko za nasu zemlju.