• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.
 

Pluton planeta - Da ili Ne?

Started by Skyw@lker, August 15, 2006, 08:18:16 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

charlie

Svideo mi se Star trek predlog. Mislim da bi tako i trebalo da izgleda jedna podela (mozda sa drugacijim nazivima bez uvodjenja klase i sl.). Daphne je u pravu. Promena naziva nista ne menja... sem u nasim glavama. Nemam nista protiv da se 'mudraci' dogovore medju sobom i jave nam kako je sve ispalo. Bice kako oni budu rekli, kao i sto je bilo do sada. Odluke o nazivima nije donosio narod.
Ipak, ne mogu a da ne odreagujem na lose vodjenje cele stvari na IAU. Ne znam da li ste to negde procitali, ali zasedajuci za pitanje statusa Plutona na IAU (zenska osoba) na kraju odluke je uzela lutkicu Plutona, koju je donela da bi tu nesto vizuelno predstavila, i posle glasanja bacila lutkicu medju glasace... onako, zadovoljna odlukom. Takodje, donesena definicija je privremena, sve do sledeceg sastanaka. Kao da nisu imali dovoljno vremena da se bave time. Polemike se vec sada vode oko toga ko je to kompetentan da donese pravu definiciju. Znaci, prvo treba da se isvadajuju oko toga cija nauka je lepsa - da li planetelogija, geofizika, astrometrija, astrofizika - i pametnija i starija i ne znam sta jos. Sve u svemu, svadjace se kao deca, a mi cemo to da posmatramo sa strane pitajuci se kome da verujemo.

Sasa


nikolab


Jethro

I Kolumbo je bio ubeÄ'en da je stigao u Indiju. Sada je besmisleno glasati o tome je li Amerika Indija, a pre pola milenijuma!?
Ne može se sve rešavati glasanjem. Malo je ružno što je status Plutona oduzet preglasavanjem, a ne onako kako dolikuje mudracima.

Sich

Evo jos malo humora


http://uncyclopedia.org/wiki/UnNews:Bush_administration:_Earth_only_Planet_that_Really_Matters


http://uncyclopedia.org/wiki/UnNews:Iran_defies_IAU%2C_maintains_that_Pluto_is_a_planet


http://uncyclopedia.org/wiki/UnNews:Midgets_outraged_at_Pluto%27s_new_%22dwarf%22_status
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter