Okultacija Venere Mesecom

Započeo gucic, Jun 18, 2007, 10:11:39 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

drago

Naravno,ovakav spektakl se ne sme propustiti,samo da nas vreme posluzi.Juce sam,cisto radi probe, proverio poziciju Venere oko 17h- vidi se i golim okom bez ikakvih problema (lakse nego Mesec  ;))
Takahashi FC 100DC
SW 12" Flextube dobsonian
Intes Micro MN66

Dušan

PAZNJA! PAZNJA! :D

Venera na manje od jedan stepen od Meseca!  ;D

Stojanov

Dusane, voz je vec prosao...   ;)  Kod mene su oblaci okultirali druge (oblake ) !

vmiro

Kako sam se ispalio, mislio sam da je kasnije... :(
Moracu ipak da uslikam nesto...

Stojanov

Nebo se smilovalo na mene tako da sam u 22h10' gledao lep prelet ISS-a . Jupiter se pojavio iznad planina , gledam na opremu koju sam spremio za okultaciju pa da ne propadne trud ...

vmiro

Ne uspjedoh da slikam ni mjesec i veneru...al sam uslikao zato nesto drugo, sto i nema mnogo veze sa astronomijom al ima recimo veze sa prirodom, evolucijom...

Voli decko da se slika, sta da se radi :)

Dušan

Citat: Stojanov poslato Jun 18, 2007, 08:35:31 POSLE PODNE
Dusane, voz je vec prosao...   ;)  Kod mene su oblaci okultirali druge (oblake ) !

Ja sam istripovao da je kasnije...  :-[

flintviking

SrdjanP

flintviking

Puknucu od muke, od mene ne moze ni amater da bude,...

drago

Kako je samo bilo dramaticno!!I bolje sto se ova okultacija dogodila za vreme dana-opste je poznato da je Venera najbolja za posmatranje danju.
Kada je nastupio treci kontakt-uh,ode srce u pete!!! Vise smo vizuelno posmatrali ali evo i nekih snimaka nastalih neposredno nakon okultacije.Vise u izvestaju za AM koji je poslat.....

Snimci nastali sa GSO 250/1250(EQ6 pracenje),okular 30mm i digitalac Canon Ixus400

Takahashi FC 100DC
SW 12" Flextube dobsonian
Intes Micro MN66

Toma B

Bravo!
Odlicne slike!
Nazalost juce nisam bio u prilici da fotografisem...predvece sam samo pogledao dvogledom.... :(

Stojanov

Drago:
CitatKako je samo bilo dramaticno!!

Fotografije za pohvalu! Tako rade pravi amateri astronomi!