Koja je knjige ili tekstovi su po vama najbolje za pocetnika u ovoj oblasti

Započeo Pocetnik12, Septembar 11, 2009, 12:10:07 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pocetnik12

Kao sto moje ime kaze nov sam u ovoj obalsti,a mnogo mi se dopada i fascinira,jos od malena sam bio zaljubljen u svemir,kad sam porastao i dobio mogucnost da bolje razumem i shvatim nacin funkcijonisanja svemira,mislio sam da nesto znam o njemu,ali se ispostavilo da toliko malo znam i dobio sam zelju da malo vise od pukog zagrebavanja povrsine spozam.Zato vas sve molim da mi preporucite nesto od stiva za pocetnike.Hvala u napred!:D

Predrag

Dobrodosao.
Kao pocetniku preporucuo bih ti literaturu Stivena Hokinga. On je najbolji za pocetnika.
I ova nova knjiga, koju možeš naručiti preko AM, Elegantni kosmos je fenomenalna. Ja je kupio i oduševila me je. Tu je i Milutin Milankovic i knjiga "Kroz vasionu i vekove".
Naravno tu je i Astronomski magazin i hrvatski magazin M111.
Za pocetak dovoljno.

Yagodinac

Hoking je odličan, ja čiču preferiram takođe. Podrazumeva se neko minimalno predznanje, srednješkolska fizika, recimo. Međutim ni Ajnštajnova Moja teorija nije izgubila na aktuelnosti a stvar koja je od domaće literature za apsolutnu preporuku je Poslednjih 14 milijardi godina. Ima ih još; može na netu mnogo toga na engleskom da se nađe. Za početak potraži nešto o Mesijeovim objektima - možda te to motiviše da uzmeš dvogled u šake (pa teleskop, pa...).

TenMon

Peca

marino

Carl Sagan - Kozmos te  Plava tocka u beskraju

knjige su starije i poneki su podaci danas drugaciji, kvalitetniji....no ONO sto te knjige cini svojevrsnom biblijom astronoma je razumljiv jezik i umješnost Carla Sagana...

ostalo su ti vec rekli..:)

m
Vidulini Observatory

Predrag

CitatAstronomski magazin naravno  ( ladno ste na njega zaboravili  )

Ja nisam.  ;)

Sasa

Pocetnik12