Jupiter 13.11.2011

Započeo gilecais, Novembar 15, 2011, 09:47:05 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

gilecais

Eto kako je bilo.Prohladno vece oko 0 stepeni  sa niskom izmaglicom ni daska vetra.Izneo sam C-8 na temperiranje pre nekih 2 sata kao i foto aparat.U samom teleskopskom fokuseru je od rabije bio postavljen Barlow 2X Ruski K-2 a iza njega je bio Hiperion od 17 mm.Vece je dosta obecavalo,te sam ukljucio teleskop u struju i sve aktivirao i poceo sa snimanjem.Prvo sam odradio 2 snimka od po 2 min.gde sam malo sa moto fokusom korigirao ostrinu slike.Potom sam snimio 7 avi-a od po 10 min koje cu posle podeliti na 5 delova od po 2 min koje mi odgovara duzinom za Regi 5.Snimanje sam zavrsio sa 2 snimka od po 2 min.I eto sada obradjujem sirovi materijal.Ovo su prvi rezultati,gif sastavljen od 7 slicica a nastavak do zavrsnjih 39 slicica tek sledi.Velik pozdrav i vedro nebo. ;D

lajosk

Odlično Gile, sve si bolji...ima mnogo detalja ... i ja sam isto veče pokušao slikati Jupiter ali sam zbog  turbulencije odustao  ...

gilecais

Yagodinac

Jedno pitanje, meni je uvek bilo interesantno kako dobijaš te ujednačene boje na Jupiteru? Mislim, svaki ti je iste boje kao i prethodni. Meni se razlikuju od obrade do obrade  :)

Laci

Animacija deluje hipnotički :)
Dobson 355/1650
Dvogled 15X70