Preporuka za dvogled!

Započeo Ljubiša, Januar 29, 2025, 07:16:48 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

areudeadyet

Izgleda da dvogledi kod nas nisu toliko aktuelni tako da ces tesko dobiti odgovor koji trazis. Mozda da pogledas po stranim forumima?
Model koji si naveo, po mom nekom misljenju , nije nista specijalno i nazalost, za cenovni rang koji si zadao, sta god da uzmes bice isto, nista specijalno. Znam da je bezveze ali tako je. Mozda i nije los za prirodu ali za posmatranje neba mi deluje da nije dobar. Opet, ne koristim dvogled, mozda i gresim.

Ljubiša

Pa dobro, ne očekujem čuda ..znam to. Imali smo neki stari Ruski koji je bio 8x30 (mislim) i za neka osnovna posmatranja je služio svrsi. Ovde me pre svega interesuje kakva je ta marka...vredi li tih para. Da ne bude da smo ih jednostavno bacili na ništa.

vlaiv

Koliko sam ja video, za te dvoglede - kažu da su ok za novce (treba imati u vidu da je taj 10x50 model samo 50e).

BK-7 prizme nisu najbolje rešenje (valjda su bolje ove BAK-4), ali opet - koliko para, toliko i muzike. Mislim da mehanička strana neće biti toliko loša, odnosno da će biti zadovoljavajuća.

Marka kao marka - prepakovani kinezi, kao i svi ostali. Nema tu šta. Ima Levenhuk i mnogo ozbiljnije dvoglede koji izgledaju kao i dvogledi kod TS-a i sličnih, a imaju i takvu cenu (samo recimo uporedi Omegon Nightstar liniju i Levenhuk Bruno - imaš obe marke/linije u Teleskop Centru - isti dvogledi).
Teleskopi: GSO RC8", TS80 F/6 photoline, SW dob 200/1200, SW Evostar 102 ahromat, StellaMira ED110
Montaže: HEQ5, AZ4, SW AzGTI
Kamere: ASI1600MMC, ASI178MCC, ASI185MC