Potrebna pomoc oko odluke za teleskop

Započeo Damir, danas u 12:07:58 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Damir

Pozdrav svima. Posto sam generalno pocernik iako sam se skoro uvek interesovao oko astronomije cerkica me zainteresovala jos vise samim tim sto i ona voli zvezde,mesec,planete itd pa smo sad udvoje.E sad tema je to sto zelim da kupim neki teleskop bolji za pocetak. Kao sto sam vec i pitao za skywatcher 150/750p i pds, dobson 200/1200 pojavio mi se nov omegon 150/750 sa poprilicno dosta opreme i na eq4 montazi.. Al problem se javio u tome sto vise citam i vise istrazujem to postajem sve vise sludjen oko gomile informacija 😵�💫. E sad pitanje je za vas iskusne sta bi ste vi predlozili da kazemo za taj prvi skok sa nekog obicnog kineskog teleskopa na nesto ozbiljnije?Sad sto se tice posmatranja hteo bih sve i planete i da malo zavirim deep sky, e sad kako nepostoni idealan univerzalan teleskop za sve, tako da trazim prublizno nesto. Sad neka moja svera je trenutno izmedju ova 3 koja sam ja naveo al eto ako imate neke sugesrije za pomoc otvoren sam da poslusam iskusnije? Unapred hvala svima na pomoci