Eq 5 pro....problem sa maticnom

Započeo diviss8611, juče u 06:20:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

diviss8611

Pozz ljudi,imam sw eq5 pro vec drugi put reklamiram isti problem .Rikne nesto na maticnoj ili RA ili Dec nece da radi. Zna li neko zbog cega se to desava da eventualno da sprecim ubudice, garancija istice ove god.u 9 mesecu. Iz telekop centra kazu da ne znaju zbog cega crkne kao ni prodavnica iz madjarske jer od njih nabavljaju.  Nisam jedini kome se to isto desilo takodje kupio kod njih adapter za struju

od_ovog_foruma_nema_vajde

Ovo zvuci kao los adapter koji ne daje konstantan napon, ili je prejak, ili imas neke oscilacije u naponu u samoj instalaciji u objektu odakle uzimas napon. Ako si kod njih kupio taj adapter, trebalo bi da je ok, ja sam isto od njih porucio, dva, i rade bez problema.
Moji su 12V 5A, 50/60Hz

Sta radis kad crkne? Jel promenis celu maticnu ili samo neki deo? Ako je cela maticna, koja je verovatnoca da su obe bile falsh, malo neverovatno.

diviss8611

Reklamiram ,nz dal menjaju celu plocu ili deo . Ali nisam jedini kome crkne ploca ista montaza . Jel ima veze ulaz u komp. nije bas idealan ima lufta mada je fiksno msm kad se ubaci kabal od adaptera ne pomeram niti se pomera

Yagodinac

Jel imaš stabilizator napona? Ako koristiš sa nekog akumulatora za auto to može mnogo da varira. Neke montaže to trpe a neke ne.

kruska

Kakvo ti je napajanje od pocetka do montaze, tj. odakle dolazi struja i posalji sliku svega sto koristis za napajanje.
Voltaza, uredjaji, zid uticnica bla bla.. power station, adapteri..
Ako koristis kola i njegov motor tj. alternator i akumulator tu odmah da znas da voltaza se menja kako das gas
A lako moze da bude i da ako si na zidnoj uticnici  i 220v/12v5a  konverziji desava se da lokalna mreza napona ne valja prosto receno i crkavaju i kompjuteri i sva elektronika frizideri.
Tako da u perspektivi nabaviti stabilno napajanje powerstation  renomiranog proizvodjaca sa stabilnim naponom.

P.S.  Ostalo je do montaze

Nadam se da  ne preterujes sa nosivosti i balansom montaze i teleskopa mada tu pucaju tockici

diviss8611

Nemam stabilizator ,ide adapter na mreznu struju

kruska

Ja sam iz Teleskop centra dobio kola upaljac--12V adapter sa prikljuckom "jack" za montazu, pa sam prepravljao napajanje 220V/ 12V--5A kupljeno u radnjama za LED rasvetu. Tu sam menjao cak i kabl 220v iz uticnice do transformatora jer je bio tanak i haba se, pa sam uzeo klasicni kabl za pc jer je takav prikljucak na transformatoru .

Napajanje  power station dji sam uzeo sa najstabilnijim naponom znajuci probleme lokalnih mreza, valjda losa iskustva ;D  ;D  ;D , i nemam problema zasad da kucnem u drvo.
P.S. ne dozvoliti da vlaga sjebe elektroniku

Ljubo

Imam HEQ5 iz 2000-te godine i nikad takvo nešto nije mi crklo. Još sam plus sam radio Rowan belt modifikaciju. Jeste elektronika osjetljiva na promjene napona, ali ne baš toliko. Jedino ako si invertovao plus i minus, ili preopteretio montažu nekom budžom od teleskopa...
Lepo ti to vrati dok si u garantnom roku, eventualno dodaj još par 'iljada i uzmi si HEQ5 (možeš i u TS).

diviss8611

Ovako teleskop ts 80mm+dlsr+guidescope+gude kamera kad je prvi put crkla,ajde sada kada je drugi put na to jos neki sitni dodaci tako da... adapter 12v koji ide direktno na mreznu struju isto kupljen u tc