• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

ASTROFOTOGRAFIJA

Started by vanillasky, January 25, 2005, 12:19:58 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vanillasky

Nije astro fotografija ali meni se jako svidja. Sa ovogodisnjeg odmora.

gucic

QUOTE (vanillasky @ 26. Aug. 2005., 15:34)
Nije astro fotografija ali meni se jako svidja. Sa ovogodisnjeg odmora. [/quote]
A bio si u Zanjicama. Vidi se i tvrdjava Arza sa leve strane. Lepa fotka!

sashastar

U novom broju Sveta kompjutera postoji clanak o Amaterskoj Astro Fotografiji

vanillasky

Hvala Gucicu. Bio sam tamo u prolazu i jako mi se svidja kako su sredili mesto , jer kad sam zadnji put tamo bio nije bilo skoro nicega. Nego, dao sam drugaru da mi modifikuje web cam , tako da se nadam da cu uspeti da radim bolje fotke. Odmah ih postujem ovde. Cujemo se ljudi .

Clear Skies

vanillasky

Bobo

Evo jos jedna panorama..ali da se bar djelomično vratimo na astro tematiku da nas ne bi Djorvoz tužio nekome ;)

Ovo je panorama svjetlosnog zagađenja snimljena sa Japetića, a ukljućuje Jastrebarsko (lijevo) i Karlovac (desno). Zagreb se nažalost ne vidi, to je još veći užas  :unsure:  

Djorvoz

QUOTE (Bobo @ 5. Sep. 2005., 11:49)
Evo jos jedna panorama..ali da se bar djelomično vratimo na astro tematiku da nas ne bi Djorvoz tužio nekome ;)[/quote]
Aster znači zvezda,
Na fotografiji nema zveza
ergo:
ovo nije astro fotka!

Post brisati!!!  ;)

Šalim se ja malo nego kažite da li pravite ove divne panorame uz pomoć posebnog objektiva ili sečenjem i slaganjem slika?

Bobo

QUOTE (Djorvoz @ 5. Sep. 2005., 12:06)

Šalim se ja malo nego kažite da li pravite ove divne panorame uz pomoć posebnog objektiva ili sečenjem i slaganjem slika? [/quote]
Slikas nekoliko fotki za redom i onda ih slozis u jednu uz pomoc programa. Ja sam koristio Panorama Factory, ali ima i boljih.

Djorvoz

ako hoću da napravim panoramu od 360 stepeni neke fogorafije će biti različito eksponirane? Da li će se to videti na panorami?

Koji su to programi?

Sasa

Wow, pravi Mlecni Put. A zato si ti govorio da se sa Japetica vidi Mlecni Put.

Skyw@lker

QUOTE (sashastar @ 3. Sep. 2005., 22:49)
U novom broju Sveta kompjutera postoji clanak o Amaterskoj Astro Fotografiji [/quote]
Da video sam veoma zanimljiv clanak! Za one koje "mrzi" da kupuju casopis evo i korisne adrese www.sk.co.yu
"Covek zivi u konacnom svetu, ali njegova masta ne."

Bobo

QUOTE (Sasa @ 5. Sep. 2005., 17:21)
Wow, pravi Mlecni Put. A zato si ti govorio da se sa Japetica vidi Mlecni Put. [/quote]
Yeah, nazalost vidi se i kada je oblačno  :angry:  

Sasa

Pa da, to je velika prednost. Mozete da vezbate i kad je oblacno :D .

Nego, meni se cini da sam tu dole, levo, video Plejade.
:rolleyes:

gucic

QUOTE (Skyw@lker @ 5. Sep. 2005., 21:21)
QUOTE (sashastar @ 3. Sep. 2005., 22:49)
U novom broju Sveta kompjutera postoji clanak o Amaterskoj Astro Fotografiji [/quote]
Da video sam veoma zanimljiv clanak! Za one koje "mrzi" da kupuju casopis evo i korisne adrese www.sk.co.yu[/quote]
Malo sam se izgubio na onom sajtu. Ima mnogo linkova ali nigde ne vidim link za amatersku astrofotografiju. Mozes li da nam das direktan link? :)  

Gugi

QUOTE (gucic @ 6. Sep. 2005., 11:55)
Mozes li da nam das direktan link? :) [/quote]
Pozdrav!

Gledao sam sada na www.sk.co.yu ali septembarski broj jos nisu stavili. Obicno kad stave novi broj, ne objave tekstove na internetu.

Moje je misljenje da clanak o astrofotografiji u SK namjenjen POCETNICIMA. Manje vise smo svi upuceni u te stvari i uvjeren sam da cete clanak dozivjeti poput mene.

Ma daj: i na ovom forumu i u ASTRONOMIJI je vec dosta toga objasnjeno. Iskreno, clanak je hvale vrijedan (kao takav) ali mi je ime autora totalno nepoznato: STEVAN JOSIMOVIC.