• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

ASTROFOTOGRAFIJA

Started by vanillasky, January 25, 2005, 12:19:58 am

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Sich

Auu, kad vi krenete da ubijate temu, onda je bas ubijete.

Napravio sam reda. Cilj je bio uzvisen, da se spasi topic koji nosi najvise minuta i truda. Tj, kako uz pomoc stapa i kanapa da se simulira rad habla, keka a da se dobije pti tome dobra fotografija. I da se moze reci gledajucu u nju, pa i ja mogu snimiti cudesa neba, kojima se divim jedino krstareci webom i gleajucii ovo zuto nebo, iznad svog naseljenog mesta, na kojem se ipak nista ne vidi...

Sta kazes inica, mozda ne bi bila losa ideja da krenes i ti u hvatanje trenutka mlecnog puta i cele vasione iz svog dvorista? ;)

Znaci, tema ovog uzvisenog topica: astrofotografija u domacoj radinosti.
"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

vanillasky

Sich  :huh:  ja sam poceo ovaj topic i ja cu da ga zavrsim sa Inicom ili bez nje   :blink:  

vanillasky

Opet cu morati da se spremim za odgovore. Gde je taj FIGHT CLUB ?

Sich

"The only thing standing between me and total happiness is reality." - Douglas Porter

Inica

Sich-u(!!!), ko ti je dodjavola dao pravo da se USUDIS da taknes moje rukotvorine na ovom forumu...
I zaboravi, nista od tog 'fight cluba' nece biti...

E znate sta cu da uradim? Reci cu 'cao' i ... odlogovacu se...

Aj cao ljudi

TenMonGaKuSha

QUOTE (Inica @ 30. Mar. 2005., 00:01)

Aj cao ljudi [/quote]
Inice, lako se predajes  :P  

Sich

QUOTE (Inica @ 30. Mar. 2005., 00:01)
Sich-u(!!!), ko ti je dodjavola dao pravo da se USUDIS da taknes moje rukotvorine na ovom forumu...
I zaboravi, nista od tog 'fight cluba' nece biti...

Aj cao ljudi [/quote]
Ah, neki ljudi uvek ostaju neshvaceni :)

tvoje rukotvoreni uvek nekako zalutaju na pogresno mesto, ja ti samo pokazujem gde treba da budu

Inica

Eh, moj Sich-u... ma sta ti mislis ko sam ja, a? Mozes tu biti i moj andjeo cuvar il samo netko drugi... :D , samo eto da ti kazem da ti to nema svrhe, a ti kako god 'oj... :lol:
A Ten(-itd) JA SE NIKAD NE PREDAJEM... Samo ste malo dosadili... Niko nije ooozbiljan :)
A i zao mi sto ne mogu na Letenku...

SrdjanP

Svaka čast Vanilaskaj na onoj slici Jupitera sa zonama i pegom. Veoma lepo. Ja sam pre par dana napravio porodični portret Jupitera i njegova četiri velika satelita. Nažalost, fokus dig. aparata A60 je bio podešen na beskonačno pa slika nije oštra. Kao što sam napisao ranije, dobre slike se dobijaju sa najmanjim fokusom. Probaću uskoro opet.

Dakle, Canon A60, ekspozicija 0.16 sekundi, f2.8, ISO sam zaboravio, ne snimi mi tu informaciju u jpg.

Teleskop refraktor 700/70 sa okularom (od mikroskopa 12.5x)

Sich

Pa cekaj, kad je afokalna projekcija onda i treba da je fokus na bekonacnosti!! ne?

severnoNebo

Pozdrav svima,

divno vece, vedro, i neobicno toplo za ovo doba (+8C) tako da iskoristih priliku da malo skljocam fotoaparatom. dafinitivno moram da zavrsim drzac za fotoaparat jer od 92 slike koje sam napravio 90% ne valjaju jer mi drhti ruka (valjda previse ili mozda premalo piva). ove dve koje prilazem su najbolje, ali i dalje daleko od dobrog. ali bice bolje ima nade za mene jos sam mlad...

severnoNebo

SrdjanP

QUOTE (Sich @ 31. Mar. 2005., 00:52)
Pa cekaj, kad je afokalna projekcija onda i treba da je fokus na bekonacnosti!! ne? [/quote]
Pa ne znam. Probao sam razne varijante i najbolji rezultat dobijem kada fokus podesim na najblize.

marino

QUOTE (SrdjanP @ 11. Apr. 2005., 12:44)
najbolji rezultat dobijem kada fokus podesim na najblize. [/quote]
stavi aparat na "macro"..i nemoj da ti je expozicija manja od 1/60, u tom slucaju ocekuj jos neznatno bolje fotke (2/10)
m
Vidulini Observatory

SrdjanP

QUOTE (marino @ 11. Apr. 2005., 19:31)
stavi aparat na "macro"..i nemoj da ti je expozicija manja od 1/60, u tom slucaju ocekuj jos neznatno bolje fotke (2/10)
m [/quote]
Probacu. Samo nikad da se nakane ovi oblaci pa da odu kod komsija. Ili kod vas ili na istok, sve jedno. :)
Oblacno je vec 3 dana nonstop.