• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

Da li sam ili nisam Ateista?

Started by Kizza, January 14, 2010, 07:22:06 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

r2d2

Oho evo ga i Koca,,,  Jos da vidimo dokle je Valjkoni stigao u administrativnoj formalnosti  :)

Kizza

Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

sale11472

Priča nikada nije završena!
To je ono najlepeše kada je nauka u pitanju.
Po(t)pis:
TS 10x50 LE dvogled ;)
70/900 refraktor
180/950 ogledalo u izradi
Nova Igracka Celestron MiniMak 70 --- bio na snizenju jako povoljan pa nisam odoleo ;D
Ostalo ne smem od sramote da stavim na spisak dok ne završim ;D

Kizza

Eh kad bi bili malo tolerantniji jedni prema drugima.....I ova vest je na neki način zanimljiva: http://news.discovery.com/human/human-diversity-bottlenecks.html

Kizza

Kizza

Da ne otvaram novu temu ali sam mislio da smo mnogo stariji  :o Evo slike a reč je o istraživanju zasnovanog na analizi mitohondrijalnog DNK,genoma koji se prenosi po majčinoj liniji a čiji trag vodi do jedne jedine žene.Poredili su deset (10) ljudskih modela iz raznih krajeva Sveta i došli su do podatka da je prva žena,Eva,živela pre 200 000 godina.

Igor

Ah, bolje ta cifra, nego  da je pre 7000 godina...
Zaključajte ovu baksuznu temu.

HAL

Kizzo, naslućuješ dobre stvari, ali i dalje se vrtiš u krug sa budalaštinama u koje veruješ, ne vršiš dovoljno dobro istraživanje pa samim tim pronalaziš ono što želiš da pronađeš.

Sasa

Na ovom forumu se smatra uvredom kada nečija verovanja nazoveš budalaštinama.

Kizza

Više bih voleo da mi HAL objasni u šta Ja verujem,a inače sam realni ateista,nego da zovem Boumena da ga isključi ;)

CyberianIce

Quote from: Sasa on August 22, 2010, 12:41:15 pm

Ne samo na ovom forumu, nego uopste nije lepo necije verovanje nazivati budalastinom ::)
Telescopius
AstroBin
Sky-Watcher 200P | Meade Instruments DS2090 | Tair-3-Phs | Celestron CG-5 | OnStepX | Canon EOS 600D AstroMod | ZWO ASI120MM-S

Kizza

Zanima me da li je vest tačna a ako jeste da li to nešto menja u teoriji evolucije  ???

contax

Quote from: kocha on February 09, 2010, 01:23:02 pm
Pa da, ko da smo magnet za razne budale!!!
Sad mi fali Teorija i slicni jer sam se barem smejao, a sad mi se place kad vidim sta mlad covek lupeta.

Zao mi te je sinak.

Quote from: kocha on February 12, 2010, 07:12:55 am
I mi smo lepak za svaku budalu...
dobro je, odoše...
ali doce na Letenku...tako da nam nece trebati zabavni program...

Ne opravdavam ono sto je HAL napisao, zapravo nije mi jasno ni sta je hteo da kaze, ali razumem odakle mu sloboda da u ovoj temi etiketira druge.
Nije tesko biti fin!

HAL

Da li me oči varaju ili je administrator foruma ovo izjavio koji je drugu stranu nauke stavio u podforum PODRUM, i dodao tužnog smajlija na kraju. "Alternativa... :("
Nisi merodavan da daješ takvu izjavu iskreno. Razumem zašto si to uradio, ipak ima previše gluposti u svemu tome zato što mnogi mute i prilično je teško odvojiti žito od kukolja. Ignorišete aspetke astronomije koji joj daju smisao celokupnog kretanja.

A što se tiče budalaština, mislio sam na podmetačine, svesni disinfo koji se plasira ljudima, koji pokušavaju naći smisao i istinu, ali ih koče sopstveni mentalni programi i oni nametnuti.

Sasa

HAL, ti si ovde nov pa možda ne znaš za našu nameru da razvijamo prijateljsku i tolerantnu atmosferu. Ne volimo kada se za uverenja nekog sa foruma kaže da su budalaštine ili slično. Mi polazimo od toga da je naš jezik dovoljno bogat da se sve može reći i bez vređanja. I polazimo od toga da su članovi foruma dovoljno obrazovani i kulturni da mogu da razvijaju prijatnu međusobnu komunikaciju.

Svi mi se pre ili kasnije negde sretnemo, na nakom okupljanju, takmičenju, predavanju i, veruj, jako je prijatno kada ,,forumašu" možeš u oči da pogledaš jer znaš da ga ničim nisi uvredio pa makar da se i ne slažeš s njim u nekim stavovima. Šta više, jako nam je prijatno kada nekog sa foruma sretnemo uživo i stisnemo mu ruku. Mi smo prijatelji.

Drguarski te molim da prihvatiš ovakavo pravilo ponašanja ovog foruma.