• Welcome to Forum Astronomskog Magazina. Please login or sign up.

March 28, 2023, 11:07:16 pm

SF filmovi

Started by Kizza, November 28, 2012, 09:02:15 pm

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Kizza

Zanimljivo iskustvo Danijele.Ja sam imao sličan slučaj još pre četrdeset godina.Završio sam kurs iz astronomije,na Kalemegdanu, tako da sam imao neko iskustvo u posmatranju neba.Opsesija meni i mom drugaru je  bilo da uočimo i posmatramo satelite.Jedne vedre noći ugledali smo jedan koji se kretao ka zapadu.Bio je dosta sjajan i na naše zaprepašćenje naglo je skrenuo ka jugu.Nije bilo nikakvog bljeska samo je skrenuo i nestao na jugu.Stvarno ne znam šta smo videli ali bilo je neuobićajeno.
Takođe kada niste sigurni u ono što ste videli slobodno upotrebite izraze NLO ili UFO jer to i jesu  :)
Ako Ljudski život teče nepovratno kao reka,šta nas čeka u Okeanu?

VaskoGM

Quote from: Danijel on February 21, 2017, 06:40:24 pm
Quote from: VaskoGM on February 21, 2017, 05:26:36 pm
Ima nesto jos zanimljivije od toga. Ajde da ostavimo otmice i bliske kontakte trece, cetvrte i ostalih vrsta, nego onaj prve vrste - videti NLO na nebu.
Koliko je samo prijavljivanja toga... koliko hoces. A opet, kada je tako nesto prijavio redovni posmatrac neba - astronom? Pa verovatno nikad.
Zasto da niko od nas koji stalno buljimo gore nista nikada ne vidi a tamo neki amer koji je samo izasao iz kuce da baci smece u kantu jedva izvukao zivu glavu od vanzemaljaca i digne sve svetske medije na noge  ;D
A u realnosti, samo mu se verovatno Venera ili ISS ucinila malo bliza, veca i mozda neprijateljski nastrojena....

Ehmmmm... ja sam imao čast promatrati nešto takvo.

Mak180 f/15 • MN190 f/5.25 • AZ-EQ6...
EOS 450D(m) • ASI120MM-S • QHY5V+9x50 AG • Baader LRGB...
Hyperion • ES • Nikon • Sterling...
www.aristarh.rs
Flickr galerija

Danijel

Ta slika me podsjeća na snimanje meteora. Uvijek lete tamo gdje fotić nije okrenut. Kada ga okrenem, onda promijene smjer i lete s druge strane. ;D
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

spadej

"Nemojte ljudi, ko Boga vas molim !"

Mnogo toga leti nebom a mi nemamo pojma sta je. I ne mozemo znati, pa smo uveli pojam NLO. Ali bre, vanzemaljski brodovi, otmice i sl... nekad sam citao gomile knjiga o tome.
A onda sam odrastao. ;D

Quote from: Kizza on February 21, 2017, 03:47:05 pm
Mislim da je velika greška ako mislimo da vanzemaljci razmišljaju kao mi.Mi smo miroljubiva rasa puna razumevanja i tolerancije, bez rasnih i verskih razlika.Volimo prirodu,pazimo na resurse a nove životinjske vrste,koje non stop otkrivamao,ne seciramo i ne stavljamo u tegle....

Od vise miliona vrsta zivota na Zemlji, covek je jedini koji ubija iz zadovoljstva. Ako taj podatak prenesmo u svemirske razmere, sansa da naletimo na nekog slicnog nama je 1:vise miliona.  Dakle, ne moramo da brinemo, vanzemaljci nas nece stavljati u tegle, bar se nadam.

Danijel

Vrsta koja je agresivna neće se moći razviti do te mjere da putuje na međuzvjezdanim rastojanjima jer će u međuvremenu uništiti sama sebe, odnosno neće biti dovoljno pametna da se razvije do mjere da može napredovati u znanosti i tehnologiji. Mi smo na samom rubu da odlučimo jesmo li pametni ili glupi.
ZVJEZDARNICA APOLLO
SW MAK 127/1500 | NEQ6 Pro GoTo | Celestron 11" SCT

Kizza

Na žalost mislim da ubrzano idemo ka onoj "drugoj opciji": https://easterndaily.com/radioactive-cloud-over-europe/

Kizza

Yagodinac

Čak i muzika podseća na Vangelisa, što je po meni jedan veliki plus.

lucky

Ruski SF film:

Naučnofantastična tri-de drama režisera Fjodora Bondarčuka ,,Sila privlačnosti"

https://www.youtube.com/watch?v=5bYzbzYOVYY&spfreload=5
130/650 Dobson Skywatcher FLEX

Kizza

Najzad odgledah i "Blade Runner 2049"  :) Film je odličan a jedina zamerka je da predugo traje.Ipak dva sata i trideset minuta je previše, barem za mene.
  Neophodno je da , ko nije gledao prvi deo filma, da ga obavezno pogleda!
Priča, muzika, slika, sve je odlično!Maksimalne ocene u svakom slučaju  :)   

Ljubiša

https://www.youtube.com/watch?v=E0LVnW5lPWA
Najava mi na početku delovala zanimljivo, ali posle se pretvolilo u ...  ::)
Ako neko pogleda neka ovde ostavi konemtar.  :)

VaskoGM

Uopa!  8)
Naravno da nije SF ali moze i ovde...

https://youtu.be/T1wUzd5ZI50
www.aristarh.rs
Flickr galerija

VaskoGM

www.aristarh.rs
Flickr galerija

mitja

Konacno i ja da stavim spisak svojih stvari :)
Celestron astromaster 130 EQ
eq2 celestron montaza.
Skywatcher Alt/Az GoTo.
Skywatcher EQ5 GoTo Pro
update:
Canon 2000D
Svbony UHC, Moon and skyglove filter, Solar filter.
n

AstroMen

Taj Blade Runner 2049 je crap for me. Dosadan i dugo traje i ništa ne kazuje trash. Ono dole je Titan sa Semom u glavnoj nije loše ali nije za reprizno gledanje. Lepo pokazuje da sa mutacijom tela ide i mutacija duha otuda to..... A evo ovaj UFO ćemo sada da gledamo.